Helikopterevakuering

Helikopterevakuering er vanligvis en del av GSK - sikkerhetskurs for oljearbeidere, men tilbyes som et eget kurs for de som bare mangler denne delen av kurset.

Bestill kurs

Velg dato nedenfor

Oktober 2021

Kristiansund

Haugesund

Grimstad

Stavanger

Bergen

Horten / Oslo

November 2021

Bergen

Grimstad

Stavanger

Haugesund

Kristiansund

Horten / Oslo

Desember 2021

Haugesund

Horten / Oslo

Bergen

Grimstad

Stavanger

Kristiansund

Kurs i helikopterevakuering er for alle som skal ferdes offshore med helikopter, men også for visse grupper i militære. Her vil du i teori og praksis lære om nødlanding og overlevelse til sjøs

Dette kurset går også under navnet HUET, og står for Helicopter Underwater Escape Training. Som kursnavnet tilsier, skal det gjøre deg i stand til å komme deg ut av et synkende helikopter. Treningen og øvelsene er realistiske, og vil gjøre deg beredt dersom noe slikt skulle skje i virkeligheten.

Fra klasserom til basseng

Kurset begynner med teori i klasserommet og ender med praktisk gjennomføring i bassenget. Iført overlevelsesdrakt får du prøvd deg med svømme- og redningsøvelser i simulert farevann. En helikoptersimulator lar deg erfare hvordan det føles å lande, velte og komme seg ut av helikopter til sjøs. Overlevelsesdrakten har et integrert pustesystem som kalles for pustelunge, og du vil få kjenne hvordan det er å redde seg ut, både med og uten denne pustelungen.

For å få OLF-godkjenning

Du som har tatt Sikkerhetskurs for sjøfolk, må supplere med dette kurset for å kunne reise med helikopter ut til båt og skip. Hvis du da i tillegg tar nettmodulen av HMS-kurset, har du oppgradert sertifikatet ditt slik at det tilsvarer GSK, grunnleggende sikkerhetskurs for oljearbeidere. Du får da et sertifikat som er godkjent av Norsk Olje og Gass.

Forkunnskaper

Ingen forkunnskaper.

Undervisning

Gjennomføres på 1 dag.

Forkunnskaper Ingen forkunnskaper.
Gjennomføring Går over 1 ukedag.
Undervisningstider:
Horten kl 08.30 – 16.00 Øvrige byer Første dag : kl 10.00 – 16.00
Eksamen/prøve Ingen avsluttende eksamen. Krever deltagelse i alle teoretiske og praktiske øvelser.
Dette lærer du: Ved fullført kurs skal deltakerne ha grunnleggende kunnskaper og ferdigheter om:
  • Vanntilvenning
  • Praksis velt
  • Organisert evakuering
  • EBS (pustelomme)
Inkludert i prisen Ved kurs som har varighet utover 4 timer, er lunsj inkludert i kursprisen.
Ikke inkludert i prisen Overnatting og transport.
Betaling Faktura - Kort - Opptil 9 måneders betalingsutsettelse.
Kursbevis Gyldig legitimasjon må forevises for å få utstedt kursbevis. Du vil bli tildelt kursbevis for gjennomført og bestått GSK sikkerhetskurs Repetisjon siste kursdag.
Fornying For å kontinuerlig ha godkjent sertifikat må man gjennom et repetisjonskurs hvert 4. år. Repetisjonskurset må være gjennomført før sertifikatet har gått ut på dato.
Praktisk info Ta med deg håndkle og et ekstra sett undertøy siste kursdag. Er det kaldt ute, ta også med deg heldekkende underbekledning som stillongs og langermet undertrøye i bomull eller ull.
Endring av kursdato Endring av kursdato kan avtales inntil 2 dager før kursstart, forutsatt ledig kursplass og godkjenning fra Exsto Offshoreutdanning AS.
Avmelding Må skje skriftlig gjennom vårt avmeldingsskjema. Du kan avbestille inntil 8 virkedager før kursstart.

4000 2390

Mandag til fredag
Sommertid juni og juli fra 08.00 - 16.00

hjelp@offshoreutdanning.no