Tilbake til Yrkesguide

Yrkesguide

Matros

Som matros i Nordsjøen kan du ha mange og varierte arbeidsoppgaver. Ofte vil du fungerer som en all arounder, som i tillegg til å laste, losse og hjelpe til under ankomst og avgang, fikser, ordner og sørger for å holde båten ved like.

Dette trenger du:

Legg relevante kurs i handlevogn

Annen relevant utdanning

Legg relevante kurs i handlevogn

Andre krav

Du må ha godkjent offshore helseattest, og i tillegg ha generelt god helse og god hørsel. Ekstra viktig er godt syn, spesielt fargesyn.

På supplybåt er lasting og lossing av diverse varer og utstyr til og fra plattformen en viktig del av jobben din. Ellers jobber matrosen med vakthold og med å assistere på brua. Dagene er ofte lange og varierte, og arbeidet kan tidvis være fysisk hardt.

Typiske arbeidsoppgaver for en matros:

  • Hjelpe til ved ankomst og avgang
  • Vedlikehold og vakthold på båten
  • Laste og losse varer og utstyr
  • Fungere som assistent på broen

Personlige egenskaper

Skal du jobbe som matros er det en fordel om du er praktisk anlagt og i god form. Gode evner til å kommunisere og samarbeide kommer godt med. Du bør også kunne jobbe strukturert og være flink til å organisere.

Videre karrieremuligheter

Når du har nok fartstid kan du gå videre utdanning for å bli styrmann eller kystskipper. Som styrmann kan du stige i gradene og etter hvert bli kaptein og teknisk sjef/maskinsjef.

4000 2390

Mandag til fredag 08.00 - 16.00

hjelp@offshoreutdanning.no