Tilbake til Yrkesguide

Yrkesguide

Kokk

Som kokk offshore er du storkjøkkenkokk med ansvar for å mette mange sultne munner. Mat i store mengder skal tilberedes og mange skal serveres samtidig. Logistikken for å få alt til å gå opp, er det du som står for.

Dette trenger du:

Legg relevante kurs i handlevogn

Annen relevant erfaring

  • Maritimt kokkesertifikat
  • Verne- og miljøkurs
  • God kjennskap til HMS

Andre krav

Kokkeyrket kan være tøft, med lange dager og høyt tempo. Du bør derfor være i god fysisk form og må i tillegg ha godkjent helseattest.

Før maten kan tilberedes, ligger det mye planlegging for å sette sammen retter og menyer som både er velsmakende, næringsrike og varierte. Ofte jobber du under stort tidspress og må planlegge godt og jobbe rasjonelt for å få alt til å gå opp. Yrket passer for deg som er glad i å lage mat, og som trives med å jobbe i høyt tempo og under press.

Typiske arbeidsoppgaver for en kokk offshore:

  • Planlegge og tilberede mat i store kvantum
  • Bestemme og sette sammen måltider og menyer
  • Planlegge og ha oppsyn med kjøkkenarbeidet
  • Sørge for god hygiene

Personlige egenskaper

Som kokk offshore må du trives med en hektisk arbeidshverdag, og kunne jobbe systematisk, nøyaktig og selvstendig. Jobben kan være belastende for skuldre, knær og rygg, så god helse er nødvendig. Gode evner til å formidle, kommunisere og samarbeide er også viktig i en slik jobb.

Videre karrieremuligheter

Som kokk kan du ta videre utdanning med mesterbrev eller høgskoleutdanning innen for eksempel kjøkken- og restaurantledelse. Det gir deg mulighet til å søke lederstillinger, som kjøkkensjef eller stuert.

4000 2390

Mandag til fredag 08.00 - 20.00

hjelp@offshoreutdanning.no