Tilbake til Yrkesguide

Yrkesguide

Casingoperatør / foringsrøroperatør

Som casingoperatør deltar du i boreoperasjoner offshore, og en av dine viktigste oppgaver er å sørge for at borehullet ikke raser sammen. Arbeid som casingoperatør kan du få gjennom et serviceselskap.

Dette trenger du:

Legg relevante kurs i handlevogn

Annen relevant utdanning/erfaring

Legg relevante kurs i handlevogn

Andre krav

Du må ha godkjent offshore helseattest. Fordi arbeidet foregår til havs og under krevende forhold, må du kunne skilte med god helse og funksjonsdyktighet.

Underveis i boreoperasjonenen, etter hvert som det bores dypere, må borehullet sikres og forsterkes. Casingoperatøren skrur sammen og kontrollerer rørene før de kjøres inn i brønnen. Foringsrør brukes primært til å isolere mot trykk og soner i berglagene. De hjelper også til med å minimere skadene på miljøet både over og under overflaten.

Casingoperatører har ikke fast rotasjon, men er tilgjengelig i perioder og kommer ut til plattformen med spesialutstyr ved behov.

Typiske arbeidsoppgaver for en casingoperatør:

  • Teste, kontrollere og vedlikeholde utstyr
  • Delta i hasteboreoperasjoner
  • Måle, beregne og teste trykk
  • Kjøre og trekke foringsrør (casing-rør)

Personlige egenskaper

For å jobbe som casingoperatør bør du kunne jobbe både selvstendig og i samarbeid med andre, og bør derfor ha gode kommunikasjonsevner.

Videre utdanning og karrieremuligheter

Har du generell studiekompetanse og realfagskompetanse, kan du søke utdanning på universiteter og høgskoler. Flere velger da å gå videre med ingeniør- og teknologifag. Har du ikke alle realfagene du trenger, kan du søke gjennom yrkesfagsveien, det vil si hvis du har eksamen fra yrkesfaglig studieretning og relevant fagbrev. Du kan også ta forkurs for å få de fagene du trenger.

4000 2390

Mandag til fredag
Sommertid juni og juli fra 08.00 - 15.00

hjelp@offshoreutdanning.no